Het is in uw belang dat u weet hoeveel pensioen u straks krijgt. U kunt dit op 3 manieren nagaan: 

1. Inloggen in Mijn Pensioencijfers

Mijn Pensioencijfers is een online omgeving waarin u uw pensioen bij het PNB kunt checken en zelf wijzigingen kunt doorvoeren. U logt in met uw DigiD. In Mijn Pensioencijfers ziet u in één oogopslag wat u aan pensioen hebt opgebouwd bij het PNB, voor uzelf en voor uw eventuele nabestaanden.

In Mijn Pensioencijfers ziet u ook:

  • de gegevens van u en eventueel uw partner
  • hoeveel pensioen u straks krijgt van het PNB als uw situatie niet verandert, en
  • uw Uniform PensioenoverzichtDit Uniform Pensioen Overzicht is uw persoonlijke pensioenoverzicht dat het pensioenfonds jaarlijks aan u ter beschikking stelt in Mijn Pensioencijfers. Het overzicht is gebaseerd op een formaat dat alle pensioenuitvoerders in Nederland moeten toepassen. Op deze manier zijn de overzichten eenvoudig vergelijkbaar ingeval u bij meerdere pensioenuitvoerders pensioen heeft opgebouwd. (lees de veelgestelde vragen).

2. Mijnpensioenoverzicht.nl bezoeken

Voor een totaaloverzicht van uw pensioen gaat u naar www.mijnpensioenoverzicht.nl. U logt in met uw DigiD. Daarna ziet u in één oogopslag:

  • Uw AOW-pensioen van de overheid.
  • Hoeveel pensioen u hebt opgebouwd en bij welk pensioenfonds of –verzekeraar.
  • Een inschatting van uw pensioen als het mee- of tegenzit.
  • Wat uw nabestaanden krijgen als u overlijdt.
  • Of dit voldoende is om straks uw uitgaven te kunnen doen.

Lees ook de veelgestelde vragen over Mijnpensioenoverzicht.nl.

3. Zelf het pensioen uitrekenen

U kunt ook zelf de rekensom maken. Ga naar de uitleg.

4. Snel uw pensioen checken met de Pensioenchecker

Even snel en makkelijk uw pensioen checken, net zoals uw banksaldo. Dat is het doel van de Pensioenchecker app. De Pensioenchecker laat u overzichtelijk zien hoeveel pensioen u krijgt, wanneer u met pensioen kunt, wat extra sparen doet voor uw pensioen en of u eerder kunt stoppen met werken. Lees meer op de website van de Pensioenchecker.

Vragen?

Is uw pensioen bij het PNB niet helemaal duidelijk of hebt u andere vragen over uw pensioen? Neem dan contact op. Het fonds kent alle details van uw pensioenregeling en helpt u graag.