Nieuws

Hebt u ergens kort pensioen opgebouwd?

Hebt u in het verleden ergens kort gewerkt? En dus ook kort pensioen opgebouwd? Dan is de kans groot dat dit pensioen lager is dan zo’n € 500 bruto per jaar. Sinds 2018 dragen pensioenfondsen deze kleine pensioenen automatisch over als u van baan verandert. Het pensioen gaat dan naar uw nieuwe pensioenfonds of verzekeraar. Zo verhuist uw pensioen met u mee als u van baan wisselt.

Klein pensioen van vóór 2018 kan nu ook verhuizen

Misschien hebt u ergens nog een klein pensioen dat u vóór 2018 hebt opgebouwd. Ook dat kleine pensioen kan vanaf nu automatisch overdragen worden naar ons fonds. Maar alleen als uw vorige pensioenfonds hieraan meedoet. Het voordeel is dat al uw pensioen op één plaats komt te staan. Dat geeft u meer overzicht. En u hoeft er niets voor te doen.

Hebt u bij ons fonds een klein pensioen staan van vóór 2018? Dan is het belangrijk te weten dat het PNB besloten heeft deze kleine pensioenen bij ons fonds te laten staan.

Niet alles tegelijk

In Nederland zijn er zo’n 2 miljoen kleine pensioenen. Die kunnen niet allemaal tegelijk overgedragen worden. Pensioenfondsen en verzekeraars spreiden dit over twee jaar. De kleine pensioenen van vóór 2018 worden overgedragen tussen april 2021 en april 2023.

Wat betekent dit voor u?

Op de nationale pensioenwebsite www.mijnpensioenoverzicht.nl ziet u hoeveel pensioen er voor u is en waar dit nu staat.

Is er bij een ander fonds een pensioen dat lager is dan € 503,24 bruto per jaar?
Als uw oude pensioenfonds meedoet, dan draagt het dit pensioen aan ons over. De waarde voegen we toe aan het pensioen dat u bij ons hebt opgebouwd. U krijgt bericht als wij het pensioen hebben gekregen. U hoeft niets te doen.

Bouwt u nu ergens anders pensioen op en hebt u bij ons fonds een klein pensioen?
Dan blijft dit pensioen bij ons fonds staan. Wij nemen contact met u op zes maanden voordat uw pensioen ingaat. Het kan zijn dat wij u aanbieden om het bedrag dan in één keer uit te betalen.

Groter pensioen overdragen?

Wilt u een groter pensioen meenemen naar uw nieuwe fonds, vraag dat dan aan bij uw nieuwe pensioenfonds. Zijn wij dat, dan vraagt u dat snel en makkelijk online aan via de beveiligde omgeving Mijn Pensioencijfers. De verwerking neemt tijd in beslag. Hier leest u meer over het proces.

Meer informatie

Op deze website leest u meer over uw pensioen als u nieuw in dienst komt of uit dienst gaat. Hebt u hierover vragen? Neem contact op. Wij helpen u graag.