Nieuws

Pensioen3Daagse: check uw nabestaandenpensioen!

De Pensioen3Daagse is dit jaar op 5, 6 en 7 november. Tijdens deze 3 dagen komt u meer te weten over uw pensioen, waar u informatie vindt over uw pensioen en over uw financiële planning. Want als u nú weet hoeveel pensioen er voor u is, komt u straks niet voor verrassingen te staan.

Tijdens de Pensioen3Daagse zijn er elk jaar in het hele land verschillende activiteiten die te maken hebben met pensioen. Denk daarbij aan een pensioenlunch of een pensioenspreekuur. Kijk op de website van Wijzer in Geldzaken voor de activiteiten bij u in de buurt.

Pensioen voor uw partner en kinderen

Behalve pensioen voor uzelf is er ook een uitkering voor uw partner als u overlijdt: het partnerpensioen. Dit krijgt uw partner vanaf uw overlijden zolang hij of zij leeft. Ook voor kinderen is er een uitkering geregeld: wezenpensioen. Wezenpensioen en partnerpensioen wordt ook wel nabestaandenpensioen genoemd. Dit is niet overal hetzelfde geregeld. Soms is er geen nabestaandenpensioen, soms alleen als u nog in dienst bent. Hier leest u wat er bij ons fonds is geregeld.

Risico op een laag pensioen

Tijdens de Pensioen3Daagse is er extra aandacht voor mensen die een risico lopen op een te laag pensioen. Dat zijn er best veel volgens een studie van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Geldt dit voor u?

  • mensen onder de 50 jaar
  • werknemers met een tijdelijk arbeidscontract
  • zelfstandigen zonder personeel
  • arbeidsongeschikten
  • gescheiden mensen
  • mensen met lagere inkomens
  • huishoudens waarbij de hypotheek hoger is dan de waarde van het huis (aflossingsvrije hypotheken)
  • alleenstaanden

Wat moet u doen voor uw pensioen?

Dat hangt af van uw persoonlijke situatie. Wijzer in Geldzaken heeft een handig hulpmiddel om u op weg te helpen. Deze pensioentool heet Dit kun jij doen voor jouw pensioen. U beantwoordt enkele eenvoudige vragen over uw persoonlijke situatie. Vervolgens krijgt u een gepersonaliseerde lijst met aandachtspunten en pensioentips.

Hebt u vragen over uw pensioen bij ons?

Neem dan contact met ons op. Onze medewerkers kennen uw pensioenregeling en helpen u graag. Of ga naar een van de vele bijeenkomsten en activiteiten op 5, 6 of 7 november.