Nieuws

PNB genomineerd voor vakprijs

Wordt het PNB verkozen tot beste pensioenfonds van Nederland in de categorie belegd vermogen tot € 5 miljard? Dat wordt bekend op 10 december 2020, als de Pensioen Pro Awards 2020 worden uitgereikt tijdens een live uitzending vanuit Amsterdam. Als het te combineren is met andere werkzaamheden zal Arjen Bultsma aanwezig zijn om de prijs in ontvangst te kunnen nemen als die inderdaad aan het PNB wordt toegekend.

‘Klein, maar fijn’

Het PNB is genomineerd als ‘klein, maar fijn fonds’. Fijn, omdat het er zelfs in deze woelige tijden financieel goed voorstaat. De beleggingsresultaten zijn positief; de uitvoeringskosten in vergelijking met soortgelijke fondsen gemiddeld tot laag.

In de motivatie staat verder: ‘Ondanks zijn kleine omvang is het PNB vastbesloten én prima in staat om autonoom als pensioenfonds voort te bestaan. Juist vanwege de bijzondere positie op het snijvlak van privaatrecht en canoniek recht, in combinatie met de specifieke achterban, wil het PNB de regie van de uitvoering van de pensioenregeling in eigen handen houden.’

Deskundige jury

De nominatie van het PNB wordt beoordeeld door een deskundige jury. In de jury zitten Marike Knoef (Universiteit Leiden, Netspar), Loranne van Lieshout (Ortec Finance), Martijn Euverman (Sprenkels & Verschuren), Hedwig Peters (onafhankelijk consultant) en Stefan Lundbergh (Cardano).