Nieuws

Wij gaan netjes om met uw privacy

Op 25 mei 2018 gaat de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in. Dit is een nieuwe privacywet van de Europese Unie. De wet was aan vernieuwing toe, omdat de technologische mogelijkheden en het (online) dataverkeer enorm zijn toegenomen. Doel van deze wet is het verbeteren van de privacy van personen. Dus ook die van u!

Netjes omgaan met uw persoonsgegevens

De AVG brengt meer en andere verantwoordelijkheden met zich mee voor organisaties die werken met persoonsgegevensbestanden. Dit geldt dus ook voor ons fonds, onze administrateur AZL en andere partijen waar ons fonds werk aan heeft uitbesteed. Wij kunnen ons werk niet goed doen zonder het verzamelen en verwerken van uw persoonlijke gegevens. Hoe moeten we anders uw opgebouwde pensioen administreren of uw pensioen uitkeren? Wij verzamelen echter alléén persoonsgegevens die wij daarvoor nodig hebben.

Vanaf 25 mei 2018 moeten we kunnen bewijzen dat we voldoen aan onze verantwoordingsplicht (accountability). We zijn dan niet alleen aanspreekbaar op het correct omgaan met privacygegevens, maar we moeten hier ook bewijs van kunnen overleggen. Kortom: wij beloven u dat we netjes omgaan met uw persoonsgegevens en kunnen bewijzen dat we dat ook doen.

Meer details? Lees de privacyverklaring!

Wilt u meer informatie hierover? Lees dan onze privacyverklaring