Nieuws

DigiD? Daar kunt u ook voor uw pensioen wat mee

Voor velen een klusje dat ze graag voor zich uitschuiven: de aangifte inkomstenbelasting. Toch moeten we er allemaal binnenkort weer aan geloven. De meeste mensen doen hun aangifte het liefst digitaal. Hiervoor hebt u uw DigiD nodig. En als u dan toch online bezig bent met uw administratie. Waarom checkt u dan niet meteen uw pensioen?

Wat is DigiD?

DigiD is een beveiligingscode voor overheidswebsites. Wilt u meer weten over DigiD of hebt u nog geen DigiD? Ga dan naar www.digid.nl.

DigiD en onze website

Ons fonds heeft toestemming gekregen om DigiD te gebruiken. Hiermee logt u in op de beveiligde online omgeving van deze website, Mijn Pensioencijfers. Daar kunt u uw pensioenzaken online regelen en checken hoe uw pensioen bij ons fonds ervoor staat.

DigiD en andere websites

Hebt u pensioen opgebouwd via meerdere werkgevers? Dan kunt u met DigiD ook inloggen op de website www.mijnpensioenoverzicht.nl. Hier ziet u niet alleen hoeveel pensioen u krijgt van verschillende pensioenfondsen en verzekeraars, maar ook hoeveel AOW-pensioen u straks kunt verwachten van de overheid. Alleen pensioen dat u zelf bijspaart bij een bank of verzekeraar, ziet u op deze website niet terug.

Onze tip:

Check uw pensioen minstens één keer per jaar. Dan komt u straks niet voor verrassingen te staan. Een handig moment om dit te doen is het moment waarop u toch met uw administratie in de weer bent voor uw aangifte inkomstenbelasting.